Kategoriarkiv: Visum

Pass till London tur & return

Det ska inte vara lätt. Inget ska vara lätt. När man gjort hela resan med att få arbetstillståndet så kommer nästa steg: visum

I teorin är det inte så krångligt. En ansökan för visum görs, och dess status går sedan att följa på en hemsida. Men sen behöver de passen för att kunna sätta in visumen i. Och med de menar jag PNG High Commission i London, vilket är den närmaste ambassad/konsulat för PNG. Det blir rekommenderad försändelse alltså. Men sen kommer kruxet att de även vill att vi skickar med ett förbetalt och adresserat kuvert i vilken de kan returnera våra pass när allt är klart.

Vi har ringt alla: Posten, DHL, TNT. Vi har till och med kollat med Royal Mail i England. Ingen erbjuder någon sådan tjänst. Att skicka förfrankerade kuvert är tydligen inte vara något privatpersoner är menade att pyssla med, speciellt into om det gäller att skicka saker ifrån utlandet. Men efter ett tredje samtal med High Commission i London så kom lösningen: Drottning Elisabeth.

Med lite pund i försändelsen för att täcka portot att skicka passen åter till oss så ska det gå. Äntligen en lösning! Äntligen kan vi ta nästa steg. Det känns nära nu. God Save the Queen!