Hjälp! Vi har ett datum!

I onsdags blev det bestämt. Vi åker om två veckor, den 19 februari. Det bestämdes över telefon med en vän som också är på väg till PNG och som vi kommer att resa tillsammans med. Hon behöver komma dit snabbt för att hinna med planet som går ut till en av byarna, och därför blev det ett tidigare resdatum än vi kunnat räkna med.

Helt plötsligt blev det väldigt verkligt! Vi har varit alldeles stirriga sedan dess med tillhörande svårigheter att sova. Vi inser ju att vi egentligen inte alls är förberedda; all våran förberedelse har mest handlat om att få tillstånd att åka.

Vi hade dock ett problem kvar: passen. De var fortfarande i London. Samma dag som vi bestämt datumet för avfärd hade vi ringt till High Commission i London för att få status gällande visumen. Tyvärr blev vi ombedda att återkomma; det var tydligen en strejk på gång i London vilket hindrade personalen att använda tunnelbanan. När vi väl fick tag på dem nästa dag så fick vi reda på att passen redan var skickade och på väg till Sverige. Jaaa!

Förvisso hade de missförstått oss skickat passen till vår vän istället för till oss, men då vi ska resa tillsammans med henne är det inga bekymmer med det.

Vi har pass! Vi har ett datum! Nu ska vi bara boka biljetten samt göra alla de andra förberedelserna som vi har förträngt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *