Samuels nya vardag

Efter några veckor här i Papua Nya Guinea så har vi fått lite vardagsrutiner, och dessa tänkte jag försöka beskriva lite. Veckan börjar på måndag (förvisso inte enligt den dominerande gruppen här, men vi ignorerar det så länge) med att gå upp 6:30. Tiden är inte frivillig, men snarare bestämd av vår dotter, solen och en skrälldus med fåglar.

Efter vanliga morgonbestyr så bär det iväg till min arbetsplats vid 8-tiden. Efter en 5 min gångstrapats (okej, egentligen inte) så befinner jag mig vid mitt (engelska) tangentbort och mina två skärmar i ett tyst (förrutom fåglarna och en frenetiskt skällande hund någonstans) rum tillsammans med fem andra utvecklare. Kollegorna är förvånandsvärt tysta, men i regel brukar dom säga hej till varandra i alla fall. Själv är jag ju van med att ständigt bli avbruten eller bryta av någon annan, men här får man verkligen sitta och arbeta i lugnan ro; rätt skönt men även lite tråkigt ibland. Önskar kunna störa dem lite mer än vad som känns är okej. Men i sedvanlig ordning kan jag ju alltid skicka en fråga via IM chat.

Det är mycket att sätta sig in, men det är inget överdrivet nytt; SQL Server 2008 R2 och C#. Nuvarande projekt rör sig om att med DevExpress’ XAF framework skapa Workflow processer för den Lager och försäljningsapplikationen som används av Aviation. Kort och gott; <dalmål>jag jobbar med data.</dalmål>

Hur som helst så hinnar man inte mycket där på morgonen, för kl 8:30 är det frivillig andakt för samtliga på IT-avdelningen. Det innebär att sjunga någon sång, läsa något stycke ur bibeln och be lite tillsammans. Allt i Tok Pisin (Pidgeon English). Nej, jag förstår inte mycket än, men jag brukar vara med ändå. Det är en chans att lära sig språket samt att komma i kontakt med papuanerna som jobbar här. Förvisso är alla mina programmerar-kollegor amerikaner, men på Helpdesk jobbar det många papuaner.

Lunch äter jag hemma med familjen, och sedan vid kl 17 (eller tidigare ibland om Kristin ska iväg på något). Väl hemma så är det samma som i Sverige; leka med barnen, middag, leka lite till, lägga dem, och sedan krasha med lite hemma-programmering, PvZ eller Minecraft på en lokal servern. Och så går vardagarna normalt till.

Spelkväll hos Kings. Dominion fungerar här med, men jag testade faktiskt Citadel.

Spelkväll hos Kings. Dominion fungerar här med, men jag testade faktiskt Citadel.

Men detta ställe erbjuder även en massa andra aktiviteter. Följande har jag valt att hoppa på:

 • Innebandy kl 19:00 på torsdagar
 • Ultimate kl 15:00 på söndagar
 • Spelkväll för män hos våra brittiska grannar en gång i månaden

Ja, det är en vardagslunk som fungerar, men visst längtar vi också efter att komma ut (utanför Ukarumpa) lite mer, se annat än bara detta något egendomliga samhälle. Men det kommer tid för det och andra bloggposter om sådana strapatser.

2 reaktion på “Samuels nya vardag”

 1. Haha..
  Kul att du saknar våra mer irriterande sidor 🙂

  Men om du håller på att bli expert på slö-C så får vi ju försöka utnyttja det och ställa frågor till dig om dumma saker som vi säkert borde lista ut själva 😉

  Nåväl höres om någon dag eller två.

 2. Härligt att du får sitta med världens bästa C-språk!
  Devexpress är väl kanske inte det roligaste på jorden (läs: jag avskyr det), men det verkar ju kul att ni är flera som förstår varandras arbete iaf!

  Kul läsning! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *